VRLVRL Praha, a.s.
Vstupte

Hledej
Mapa serveru
Titulní stránkaVýrobky a službyVývoj    

Vývojové trendy a úspěchy

Na základě vyhlášení veřejné soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) v oblasti výzkumu a vývoje jsme podali žádost o poskytnutí účelové podpory pro projekty výzkumu a vývoje. V konečném výběrovém řízení jsme uspěli se dvěma projekty:

  1. Výzkum a vývoj technologie výroby vnějšího kroužku ložiska vysokoobrátkového vřetene
  2. Výzkum a vývoj technologie výroby nízkotřecího těsnění pro rychloběžná ložiska.

Projekt č. 1

Úkolem projektu bylo vypracování konstrukčně-technologické linie pro zajištění procesu výroby vnějšího ložiskového kroužku do vysokoobrátkových vřeten (otáčky finálního ložiska dosahují rychlosti až 120.000 otáček za minutu). Zavedení konstrukčně-technologického záměru se nám podařilo dovést do úspěšného konce, přičemž jsme tak udrželi konkurenceschopnost v oblasti speciálních ložisek a jejich dílčích komponent. V současné době můžeme sortiment ložiskových kroužků pro vysokoobrátková vřetena rozšířit až do průměru 24 mm.

Bližší informace můžete získat a konzultovat v technickém úseku naší firmy.

Projekt č. 2

Úkolem projektu bylo vypracování nové konstrukčně-technologické linie pro zajitění procesu výroby ložisek s nízkotřecím těsněním (označení -RZ, resp -2RZ). Princip provedení těsnícího krytu dle tohoto projektu spočíval ve vhodném konstrukčním provedení tvaru kontaktního břitu, který je konstruován jako labyrintový dvojbřit lehce dosedající k broušenému povrchu vnitřního kroužku ložiska bez předpětí. Nově navržený způsob těsnění ložisek v sobě spojuje těsnící schopnost ložiska v provedení RSR a lehkost chodu ložiska s ochrannými plechovými kryty v provedení ZR. Postupně bude zavedena výroba ložisek s nízkotřecím těsněním na celý vyráběný sortiment jednořadých kuličkových ložisek ve VRL Praha a.s.

Bližší informace můžete získat a konzultovat v technickém úseku naší firmy.



Vývojové záměry

VRL Praha a.s. neustále vyvíjí nové výrobky a hledá možnosti aplikace nových technologií na stávající produkci.  

Používáme při tom:

  • nové poznatky,
  • nové technologické metody a postupy,
  • moderní materiály,
  • aplikujeme moderní trendy.

Do výroby zavádíme:

  • nová speciální ložiska,
  • pojezdové kladky a vodicí rolny,
  • ložiska s některými rozměry změněnými oproti katalogovým hodnotám standardních ložisek,
  • přesné kroužky a přesné rotační součásti.

Pokud je konstrukce požadovaného ložiska natolik odlišná, že nelze na ni aplikovat stávající prvky, navrhujeme zákazníkovi optimální řešení a provedení tak, aby byla zaručena funkčnost a provozní spolehlivost výrobku. Jednotlivé návrhy a kroky jsou vzájemně se zákazníkem konzultovány, aby se vždy dosáhlo oboustranně uspokojivého a cenově přijatelného řešení.



Uživatelské jméno

Heslo

 
Aktuality
27.03.2023
Změna prodejní doby podnikové prodejny! POZOR ! ZMĚNA OD 3.4.2023 OTEVÍRACÍ DOBA Po -Pá: 08:00 – 14:00
09.05.2019
Prodej tyčí a trubekNabízíme k prodeji tyče a trubky především z ložiskové oceli 1.3505 (100Cr6), která je velice podobná materiálu 14 109 dle ČSN. Přehled rozměrů najdete v našem internetovém obchodě v kategorii "Materiál". Skladové zásoby máme v délce 3 metry, ale můžeme Vám dodat i odřezky a zbytky tyčí dle dohody. Bližší informace na emailu tpv@vrl.cz nebo telefonu 777 710 004.
  
VRL Praha a.s., Ke Kablu 378, 102 00 Praha 10
Tel: +420 272 701 560, +420 272 704 040 Fax: +420 272 702 818
Comin.cz, s.r.o. | Powered by EPUS
ISO 9001ISO TS 16949CZDGBRUSF